2021-02-27
想食🇪🇸西班牙菜嘅癮又黎喇🤣成日都見到呢間餐廳個流心蛋餅幾吸引🤤🤤新開左間分店係尖沙咀就腳啲啲,又有lunch menu😝就黎試下~(圖6-7)一上到黎就有好多霓虹燈飾,臨走前可以打下卡🌟兩個人叫左1個set lunch, 另加1個tapas🌟西班牙薯仔蛋餅配明太子 ($88)-❗️必食❗️最期待嘅一道流心菜式🤤一切啲蛋汁就流出黎🤩-(圖2)入面有薯仔方塊同蛋嘅夾層,配埋微鹹嘅明太子沙律醬😍呢個配搭我食半份都唔厭😝haha-蛋餅外皮有啲似炸蠔餅質感~但入面就軟綿綿得黎,又唔會散開😋薯仔味比較重喔🥔🐷烤慢煮西班牙黑毛豬鞍架配蒜香意粉 ($168)-上碟果陣好驚豔😜因為塊豬鞍有我半隻手指尾咁厚-但開始切就有啲難度,幾韌🙈生熟程度係medium rare😳我地食牛就得,但豬就有啲淆-加埋有一片唔細嘅純肥肉..😶最後食到嘅部分比較少-意粉就偏硬身,整體唔太推薦😐🥗加泰隆尼亞式烤雜菜沙律 (跟lunch)-類似油浸蔬菜🥬有洋蔥、紅黃青椒🌶、茄子🍆加埋橄欖油同少少香草🌿-意料中嘅味道:就係食到各類野嘅原味咁😂總結:-睇埋其他食評,好似都係食tapas質素比較好,主菜水準有待穩定~-❗️必食蛋餅🤤
🌟西班牙薯仔蛋餅配明太子 ($88)
-❗️必食❗️最期待嘅一道流心菜式🤤一切啲蛋汁就流出黎🤩
🐷烤慢煮西班牙黑毛豬鞍架配蒜香意粉 ($168)
-上碟果陣好驚豔😜因為塊豬鞍有我半隻手指尾咁厚
-加埋有一片唔細嘅純肥肉..😶最後食到嘅部分比較少
-意粉就偏硬身,整體唔太推薦😐
🥗加泰隆尼亞式烤雜菜沙律 (跟lunch)
-意料中嘅味道:就係食到各類野嘅原味咁😂
總結: