2022-11-22 1529 views
好鍾意黎哩間酒吧餐廳,因為佢係又係鬧市中但又有露天戶外既感覺。氣氛又好,坐係戶外高枱既位置望出銅鑼灣既高樓大廈同熱鬧既環境都好舒服。不過哩度冇得book枱,只接受walkin。所以想要靚位最好六點前黎到,有時仲會有live band 表演,都幾Chill架。😋單骨雞翼 $88通常都係雙骨或冇骨雞翼,比較少食單骨雞翼。都唔錯,容易咬。炸得好脆雞翼好juicy。一般配墨西哥嘅醬汁都會比較辣,雖然我唔係太食得辣,但又會好吸引想食多幾舊。😋Nachos $128墨西哥餐廳必食Nachos 啦,粟米片配各式醬汁。好味。同埋送酒一流。慢慢傾計談心,邊食小食既Nachos。😋Mexican Flatbread Pizza $135哩個pizza 都係配墨西哥醬汁,少少辣味。有豆牛肉粒同各式芝士。好夾。pizza最緊要係個餅底夠脆夠薄。好味。😋Frozen Marg Grande $80 (happy hour)見到隔籬枱有咁大杯唔同顏色嘅飲品,就問店員。原來有加大既size。好正呀,傾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地試左Guava/passfruit/rasberry 都唔錯

😋單骨雞翼 $88

😋Nachos $128

😋Mexican Flatbread Pizza $135

見到隔籬枱有咁大杯唔同顏色嘅飲品,就問店員。原來有加大既size。好正呀,傾成晚都得呀,Grande size 。仲有唔同味道,我地試左Guava/passfruit/rasberry 都唔錯,酸中太甜,仲係frozen有少少雪芭咁。見到都開心。我地過左happy hour 時間,店員都好好比左happy hour price我地。Lucky。

最愛約港島朋友仔黎哩度吹水飲野食飯,又唔洗轉場落酒吧。同埋而加秋涼真係好好享受戶外露天餐廳既時候。食物飲品都唔錯,價錢仲唔貴。最重要係唔會限時架😍

⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)

Cadillac Bar & Grill (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼斯道500號希慎廣場7樓718-719號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #露天酒吧