2018-07-08
話說呢排真係好鍾意食拉麵,特登走去搵下有冇啲咩嘢嘅拉麵店係好食,跟住有日放工就見到呢一間嘅評價都唔錯,就走來試一試。見到餐牌裏面有呢一個青色湯底嘅拉麵就好奇想試一試,因為未見過有青色湯底嘅拉麵,心諗會唔會係一個伏嚟嘅呢!🤔於是就點左呢個青龍拉麵$99,買相好簡單,加咗蘆筍蟹柳同埋魚子喺裏面,之後同老闆傾開原來蘆筍係代表蜻蜓,魚子係代表蜻蜓嘅蛋,其實係一幅圖畫來,係日本傳統嘅構思嚟, 真係唔講唔知。講返個面先,望落真係好普通除咗個湯底顏色特別之外,不過但係如果真係咁普通點解會有咁多人讚嘅咩,所以我就特登黎試一試。當你到先至知呢個拉麵要六點後先供應,但係我同老闆講話我特登國內去食呢個拉麵所以佢特登叫人煮咗個湯底俾我,因為佢話個湯底係每日新鮮整要拗到六點先好味,所以今早唔會買住,但係佢好好人特登整俾我。呢個湯底真係好特別有好香濃嘅豬骨味亦都有菠菜味喺裏面,好清新而且唔會好heavy,個拉麵亦都好爽口彈牙,其他嘅配料亦都好新鮮,叉燒亦都係,個湯真係非常之好飲我飲咗好多,同埋本身原來老闆喺銅鑼灣開舖但係加咗租所以來左太子,所以都好耐歷史。整體來講呢個拉麵非常之好食跟住叫咗呢個日本梅子雪碧$18,
,心諗會唔會係一個伏嚟嘅呢!🤔
跟住叫咗呢個日本梅子雪碧$18,用咗日本梅子,同雪碧好夾
同埋叫咗呢個八爪魚波波$22 ,個波裏面好多八爪魚,好彈牙,好似食緊墨魚丸咁,正
今餐非常之滿意