2018-12-26
青衣地區甜品店 特色甜品🍮難得嚟到青衣食完晚飯梗係要搵啲甜品食下啦 因為唔想食一啲連鎖嘅甜品店想試吓地區特色甜品所以經過呢間甜品鋪就入咗去試吓啦😋基本上入到去都揀晒一啲係其他甜品店小廳嘅甜品 試下特別的既野嘛! 啱聽🤔一見到餐牌寫住個火焰雪山$42梗係叫下睇下係咪真係有火啦 點知叫完之後個甜品上枱嘅時候真係有火燒住 夠晒特別用嚟影相打卡都回本 但食落去其實有啲似蛋白疏乎厘所以食幾啖就好快冇晒😢另外我哋叫咗一件朱古力慕絲蛋糕$21 呢個價錢一件朱古力蛋糕其實都算幾平 起碼東海堂都要呢個價錢 食落去正正常常 同其他甜品店食到嘅蛋糕差唔多😁焦糖香蕉pancake伴雪糕$44 呢個價錢有三塊pancake仲有雪糕其實都係幾平但係我就覺得佢嘅班cake有啲太過硬身 所以食落去麻麻 但係呢間甜品都幾抵食!法式焦糖燉蛋$32 覺得呢個甜品算係咁多樣嘢入邊最好食 食落有啲似焦糖燉蛋又有啲creamy 同平時食開嘅有少少分別 算係呢間鋪頭比較有特色嘅甜品🤔總括嚟講呢間都係一間幾有特色嘅地區甜品店 如果大家嚟到建議大家可以試吓呢度嘅法式焦糖燉蛋同埋火焰雪山 算係比較有特色嘅甜品😇😇😇