2023-09-10 62 views
食盡青衣之中式 — 六記————————————————最近聽朋友介紹青衣有一間食小菜雞煲既中式餐廳好值得拜訪, 佢係住將軍澳都專誠過嚟呢邊食, 咁我住得比較近既就當然要去試下啦!🔸豉汁蒸倉魚 $128倉魚大大條,蒸得好好唔會過老, 魚嘅肉質非常鮮甜嫩滑,鍾意食倉魚係因為貪佢通常都係得啲大骨冇乜細骨容易食,兩三下就好快清曬一條魚啦兩個人推薦!🔸 六記招牌雞煲半隻 $142見到佢既然話係招牌菜式咁就一於叫半隻試下啦個價錢睇落都幾抵仲會跟埋一盤生菜添 雞煲有辣有唔辣, 今次就叫咗唔辣嘅雞煲, 味道一樣咁好食,雞食得出係新鮮雞, 分量都唔少🔸 咕嚕明蝦球 $138平時都好鍾意食咕嚕嘅菜式因為超級好餸飯!呢個咕嚕名蝦球果然冇令我失望! 佢每隻蝦都超大隻, 加加埋埋好似差唔多有十隻左右, 炸粉又唔會落得太厚,性價比高,推薦!Overall comment:呢度除咗有多款中式小菜雞煲可以任君選擇之外,亦都好歡迎大家可以外帶海鮮入嚟再加工嫁唔好以為佢位置好唔方便,其實喺青衣站就有巴士直達㗎喇
食盡青衣之中式 — 六記
————————————————

🔸豉汁蒸倉魚 $128

🔸 六記招牌雞煲半隻 $142

見到佢既然話係招牌菜式咁就一於叫半隻試下啦
個價錢睇落都幾抵仲會跟埋一盤生菜添

🔸 咕嚕明蝦球 $138

平時都好鍾意食咕嚕嘅菜式因為超級好餸飯!

Overall comment:
唔好以為佢位置好唔方便,其實喺青衣站就有巴士直達㗎喇