2020-11-02
今日出左去左龍灣行街,今次就幫親下黃店,釜之魂,睇下食物,同服務點先。去到都幾多人食緊飯,安排左半邊卡位比我地,坐低就即刻攞左味噌湯同前菜比我地。我地點左,燒日本花魚釜飯$68,鹽麴雞肉野菜煮配釜飯$58,飲品點了凍蘋果蜜。骯髒炸香蕉$18燒日本花魚釜飯,因為飯沒有汁,所以就問個靚仔服務員有無醬油,服務員就攞左支燒汁,叫我們先試試味,Ok 啦就加落飯到,味道即時提升不少。提提條魚都幾多骨,食既時間記得留意。鹽麴雞肉野菜煮配釜飯,野菜有,金菇,黃芽白,大蔥,粉絲等,加上一些雞肉。雞肉不是很淋那種,比較有咬口。小吃就點了骯髒炸香蕉。很好好,不過我就覺得食完飯點好一點,當飯後甜品,滿滿的朱古力,值得推介。凍蘋果蜜,初時飲覺得點解無味既,原來要攪勻,味道來自最廏既蘋果粒粒。差唔多食完飯仲請睇蘋果日報。
差唔多食完飯仲請睇蘋果日報。