2021-12-17
平時做嘢咁辛苦,有時都要食返啲好嘢對自己好啲😀今次晏就嚟到灣仔呢間板神試吓鐵板燒,呢間分店位於30樓高,餐廳嘅窗外可以望到港島區嘅景色,加上餐廳座位唔多,空間感好大,所以喺度食嘢有一種專屬嘅感覺😌Menu上面有好多唔同嘅套餐,我揀咗席前商務鐵板燒套餐,裏面仲可以分唔同嘅牛肉等級,可以按你哋嘅喜好同埋銀包嘅能力選擇😄🤣而食鐵板燒,會有一個師傅專門係你前面為你下廚,睇住每一個食物煮嘅過程,份外有趣,而且可以確保食物非常新鮮😋一開始既前菜已經非常驚喜,係牛油果蟹子蟹肉再配一個脆脆餅底,成個感覺好Fresh,而外觀靚到成件藝術品咁😍海鮮方面見到隻鮑魚郁吓郁吓,唔使加任何嘢都非常鮮味👍🏻到左主菜和牛,脂肪分布平均,真係有入口即溶嘅感覺,加上佢用麵包盛着,令到唔會咁重油膩感👍🏻記住個麵包只係用黎你索油,唔好食呀🤣 最後下一個焦糖麵包睇相見到佢先到金金旺旺非常香脆🤤食完 真係幸福感滿滿🥰📍 板神鉄板燒日本料理 (The Hennessy) (灣仔)灣仔軒尼詩道256號The Hennessy30樓
海鮮方面見到隻鮑魚郁吓郁吓,唔使加任何嘢都非常鮮味👍🏻
最後下一個焦糖麵包睇相見到佢先到金金旺旺非常香脆🤤
食完 真係幸福感滿滿🥰