2018-03-02
因公事來到佐敦,放工順便約埋返呢頭嘅朋友食餐飯。行行下見到呢間裝修幾靓嘅印度餐廳,打破我對印度餐廳都好似重慶大廈咁亂糟糟嘅印象,見老闆伙計都係印度人,應該會正宗。來得早,以為餐廳冇人,後來先發現有二樓。講真,餐廳真係幾靓,坐得闊落,唔洗迫。一坐低,老闆就幫我地斟水,送上餐前小食。老闆通伙計態度都好好,只不過嗰啲醬我都係食唔慣上菜都算快。呢個【印度炸薯餅】外層炸得金黃,脆脆地,可以點小小茄汁。印度炸薯餅同日本嗰啲唔同,佢入面有芝士,食落酸酸地,仲有埋青椒,係幾開胃。叫左兩個Naan,一個【Garlic Naan】$25,一個【Lacchadar Paratha】$26(好似叫咩千層手抓餅)蒜香濃郁,熱喇喇,又綿軟,幾好食朋友唔食得辣,所以叫左【Masala雞】雞肉幾入味,幾大舊,唔似有啲餐廳雞肉唔新鮮。咖喱入口有回甘,又唔會好辣,係溫和的咖喱另外叫左兩杯Lassi,好似芒果乳酪/milkshake,幾好飲。埋單兩個人$330,都算抵食。
埋單兩個人$330,都算抵食。