2021-08-12 1427 views
從來都無諗過食雲南米線可以食到咁高級😂呢度裝修光猛座位闊落令人感覺好舒服👏記得前排睇電視介紹過雲南正宗米線係用非常熱既湯去整熟D切到好薄既食材,估唔到竟然係香港都可以搵到一間咁正宗既雲南米線店!😱男友叫左個文山精緻配料跟雲魅老壇酸菜湯底配豬腩片同米線,我叫左紅燒肉飯,另外加左輕盈版醉香鴨舌同埋一杯熱檸薑蜜~醉香鴨舌酒味恰到好處,香得黎肉質爽口👍 不過份量就真係唔多~店員首先會送上米線同配料,好快就送埋個湯底黎,個湯真係超級熱仲不停咁滾緊,勁誇張!😵 湯底顏色偏清但帶有濃郁既酸味,非常醒神開胃😋特別推介配料既帶子同鳳尾蝦,勁大隻!煮完都無縮水,蝦肉超彈牙,帶子肥美唔腥🤤 米線爽口唔會過淋👍紅燒肉份量超級多!😮 每舊既脂肪分布都好平均😍醬汁偏甜得黎帶微微既酸,好香八角香料味😋 梅花間竹既肥瘦肉完全唔覺得膩🤤我想講連配料薑片都勁入味勁好食😂😂檸薑蜜好足料,薑味突出,唔會太甜,真心好飲👍我見隔離幾檯係呢附近返工既上班族都係叫呢款飲品🙊呢度每日都有唔同嘅午市優惠,呢個環境之下五十零蚊已經包左主食,前菜同飲品,茶餐廳都唔只呢個價👍 岩晒lunch time出黎抖抖氣叉叉電💪🙌
從來都無諗過食雲南米線可以食到咁高級😂
呢度裝修光猛座位闊落令人感覺好舒服👏

雲魅醉香鴨舌輕盈版

雲魅老壇酸菜湯配文山精緻配料,豬腩片,米線

湯底顏色偏清但帶有濃郁既酸味,非常醒神開胃😋
鳳尾蝦

帶子

特別推介配料既帶子同鳳尾蝦,勁大隻!
煮完都無縮水,蝦肉超彈牙,帶子肥美唔腥🤤
米線爽口唔會過淋👍
紅燒肉飯

紅燒肉

紅燒肉份量超級多!😮 每舊既脂肪分布都好平均😍
醬汁偏甜得黎帶微微既酸,好香八角香料味😋
梅花間竹既肥瘦肉完全唔覺得膩🤤
我想講連配料薑片都勁入味勁好食😂😂
熱青檸薑蜜

檸薑蜜好足料,薑味突出,唔會太甜,真心好飲👍
我見隔離幾檯係呢附近返工既上班族都係叫呢款飲品🙊

2021-08-12
$99 (Lunch)
雲魅醉香鴨舌輕盈版
鳳尾蝦