2005-05-30 6 views
在城大讀書及畢業, 應該都光顧過城軒.畢業後, 很多舊同學聚會都會相約城軒, 除了因為有城大信用咭免加一外, 當然希望舊地重遊, 緬懷讀書的日子.不過去年裝修後, 再幫襯兩次都不太愉快, 上次有朋友從美國回來,十多人結果等了很久才每道菜才一一送上, 結果敗興而返.今晚兩個人才去晚飯, 心想不是假期, 應該會有所改善.結果一點點了兩個菜, 一是君度橙香骨, 價錢48 元, 一是懷舊小菜蒸芋餅, 特價28 元.等了一會, 個橙香骨去, 一口呷下去, 味度及份量都不錯, 但兩人都覺得個餸只是微暖, 打了個大折扣.我們兩人叫了一碗飯Share, 但結果差不多食完成個餸, 追了兩次都未到, 結果向個侍應姐姐取消. 本來取消個飯都己經唔係好開心, 只見個侍應姐姐向遠方打左個手勢, 示意取消, 跟住對唔住都無講到.好在後來個部長姐姐, 來到講左兩句, 但結果我地都係食完晒第一道餸, 等左一陣才來了第二個蒸芋餅. 跟住先叫返個飯.真係講真好似去飲咁, 逐度菜上一樣.好彩之後侍應由送糖水至收費都很有禮貌, 條氣先順番D.城軒大堂上掛左個宣傳口號"靚過酒店,平過飯堂". 第一句就心照啦, 講返第二句, 今
在城大讀書及畢業, 應該都光顧過城軒.

今晚兩個人才去晚飯, 心想不是假期, 應該會有所改善.

真係講真好似去飲咁, 逐度菜上一樣.

好彩之後侍應由送糖水至收費都很有禮貌, 條氣先順番D.

城軒大堂上掛左個宣傳口號"靚過酒店,平過飯堂". 第一句就心照啦, 講返第二句, 今晚食左兩個餸, 加兩支汽水, 加一碗飯, 都要110 蚊落樓, 雖然唔貴, 但老實講, 好多酒樓都做到呢個價錢. 唔係平就一定有客, 服務質素同樣重要.

幫襯左咁多年, 都希望間學校有間好酒樓, 舊同學返去有個好的落腳地.