2024-06-06 89 views
之前同朋友食過旺角嘅分店,印象唔錯,呢晚經過炮台山,發現咗原來有間分店,裝修同旺角一樣都係走文青簡約風格。煙三文魚牛油果賓尼廸克蛋 ($108)- Egg Benedict賣相好吸引,煙三文魚加埋新鮮嘅牛油果,配上流心蛋醬,味道多層次。伴碟嘅沙律菜都非常新鮮好味,感覺健康。虎蝦青醬扁意粉($108)- 虎蝦大隻,肉質爽甜,意粉整得煙靭彈牙,仲有車厘茄及蘆筍等配菜,好清新開胃嘅一道菜。伯爵茶鮮奶咖啡($42)- 首先要讚下個拉花好靚,打卡一流。入口茶味好香,仲有好綿密嘅鮮奶咖啡,味道唔錯。英國梨冰茶($38)- 估唔到冰茶嘅賣相都咁靚,入口有淡淡嘅水果香味,鍾意佢唔會太甜,夠晒消暑解渴。 餐廳食物質素唔錯,價錢亦好合理,特別鍾意佢環境好坐,好有文青感覺,啱晒同朋友傾偈飲嘢。