2023-03-11
食物美觀之外,最值得一讚是店員服務態度有禮貌!👍🏻話說當日所見,鄰座一枱奧客打爛玻璃餐碟駁無人察覺就無事發生,後來更大聲反指店員😅,而店員當中是沉穩地應對和默默收拾玻璃碎~呢件事上,作為旁觀食客的J覺得年紀輕輕的店員們能保持沉實有禮的serving面對奧客,實在不容易!值得一讚 ! 👍🏻🫶🏻🍞 抹茶鮮果流心歐軟 $88衝擊眼球!靚!又好食!😍❇️ #抹茶控 #甜品控 不能錯過!有水果花 (芒果、奇異果、藍莓草莓),又有脫水無花果乾點綴💜 配上唧花奶油、玫瑰花瓣,再搭配大抹茶雪糕球💚 不得了!😍雪糕球,抹茶味濃郁!歐軟,入口外脆內鬆軟,內搭味道淡香的抹茶流心醬和麻糬,食落甜而不膩!🍞 草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78韓國草莓,唔酸蜜糖歐軟,入口外脆內鬆軟,味道香甜,蘸上瀑布式草莓雪糕mix草莓醬,再配合唧花奶油,好食!仲有細粒綿花糖點綴❤️🍝 烏魚子元貝手作麵 $98有香煎元貝、蜜豆、枝豆、椰菜苗、菇、車厘茄手作麵,口感煙韌有彈性,好食!🍝 紅蔥奶油培根手作麵 $92有濃郁芝士奶油、紅蔥油、培根、椰菜苗、菇、車厘茄手作麵,口感煙韌有彈性,好食!🧋 脆脆黑糖奶茶 $46珍珠可免費轉其他配料 : 寒
🍞 抹茶鮮果流心歐軟 $88
配上唧花奶油、玫瑰花瓣,再搭配大抹茶雪糕球💚 不得了!😍
雪糕球,抹茶味濃郁!
🍞 草莓香草蜜糖歐軟磚塊 $78
韓國草莓,唔酸
🍝 烏魚子元貝手作麵 $98
有香煎元貝、蜜豆、枝豆、椰菜苗、菇、車厘茄
手作麵,口感煙韌有彈性,好食!
🍝 紅蔥奶油培根手作麵 $92
有濃郁芝士奶油、紅蔥油、培根、椰菜苗、菇、車厘茄
手作麵,口感煙韌有彈性,好食!
🧋 脆脆黑糖奶茶 $46
珍珠可免費轉其他配料 : 寒天 / 胚芽 / 愛玉 / 紅豆 / 仙草凍
杯邊圍著甜甜的脆脆碎粒,杯面舖有芋圓串及一層厚厚濃郁奶蓋!而且黑糖珍珠夠多,每啖都可以啜到粒粒軟糯珍珠!
🧋 草莓櫻姬 $46
smoothie內有草莓果肉!
落order時可選擇「要cream」或 「走cream」
_______________
茶木‧台式休閒餐廳 (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場一期3樓3205號舖
_______________