2023-02-10
今日去開沙田買嘢,朋友話夜晚喺沙田食嘅話好多人,不如入去科學園食下晚餐,好似冇咁迫~ 見佢呢個提議都唔錯,就跟埋佢入去科學園嘆個晚餐。😉 喺OpenRice搜索下,發現呢一間餐廳都有幾多好評,所以就決定過嚟試吓😊😊 首先講吓呢間餐廳環境,座位闊落,都有outdoor位置,如果坐喺outdoor就可以對住個草地,都幾舒服㗎。侍應笑容親切,而且上菜都好快,呢一點都幾加分㗎☺️前菜方面,我哋叫咗個龍蝦湯兩份飲~ 龍蝦湯配埋餐包~ 餐包係用牛油烤過,配埋龍蝦湯飲真係特別香。龍蝦湯都好有龍蝦鮮味,食得出佢都係用真材實料整😉😉 跟住我哋都叫咗一碟炸雞翼兩份食,雞翼炸得好香脆,同埋係新鮮炸出嚟嘅,唔會係一早整好咗再翻炸~ 出品唔錯喺主菜方面,我哋叫咗肉丸蕃茄醬闊條麵☺️,肉丸份量都幾多㗎☺️ 意粉麵質煙韌,闊條麵咬落有口感,同時間亦都會掛到蕃茄汁☺️ 值得一讚~ 而且佢嘅份量都唔會話太細同朋友事緣,都覺得下次可以lunch time再搵時間過嚟食,試吓坐outdoor應該都幾舒服😊