2017-06-17 9193 views
今年生日前一天又想吃放題,不過唔去大集團旗下的放題,其實一路看Openrice 都知道呢間口碑不錯,所以訂了六點半,諗住咁早無咁多人,點知來到已經有十幾枱客,雖然地方唔算好大,不過都唔會好似旺角D放題咁迫。原來做緊八週年紀念,二人同行送一板海膽,另外仲有象拔蚌刺身任食😋😄第一時間梗係點刺身,叫了赤蝦、三文魚、帶子、油甘魚、拖羅、象拔蚌。而老婆就去拿清酒同啤酒,因為係任飲🤣🤣赤蝦有手掌咁長,雖然未脫売,不過肉質爽甜新鮮,而且蝦頭有糕,好少放題有呢個級數的赤蝦,我極力推薦👍👍👍象拔蚌唔係大隻,而係細象拔蚌,而係味道比大隻更鮮甜及爽脆😋😋😋帶子係原隻,屬於中至大級質,不過比起外面放題將一隻開幾片好好多,而肉質鮮美好有帶子味👏👏👏海膽就好新鮮,沒有苦澀味,雖然免費,不過質素好好,仲有紫菜附上一起食😋😋,有誠意。而其他刺身都很新鮮及沒有雪味👍,順便一提這裡是用包裝芥辣,味道都幾好。食完兩轉刺身,就叫了些熱食。味噌湯好熱,除了正常味道之味,仲發現碗裏有件三文魚來提升鮮味。蒜片牛粒味道就好香,牛粒都幾淋身有牛味。清酒煮蠔,酒味不濃,蠔身爽口鮮味。燒菠蘿燒得剛剛好,味道好鮮甜,叫了兩轉。最後就梗係甜品

清酒任飲

刺身拼盤及海胆

Wasabi

食完兩轉刺身,就叫了些熱食。
味噌湯

蒜片牛粒味道就好香,牛粒都幾淋身有牛味。
蒜片牛粒

清酒煮蠔,酒味不濃,蠔身爽口鮮味。
清酒煮蠔

燒菠蘿燒得剛剛好,味道好鮮甜,叫了兩轉。
燒菠蘿

最後就梗係甜品,有三種款式,木槺布丁、焦糖燉蛋、巴芙。每種都細細粒,不過味道就好好,甜道適中。
甜品

食物種類有幾拾款,不過質素中上,刺身新鮮,以這個價錢算很值。

至於服務態度也是很好,服務員在我們入座時已經提醒那裡拿清酒、甜品及雪糕,上菜及換碟都很快。
清酒任飲
甜品