2023-07-10 120 views
呢排好熱都唔想行咁遠食飯🫠 幸好去餐廳食飯當日唔熱, 餐廳環境咁幾寧靜舒服😌 每道菜式都覺得好有設計同配搭, 覺得好有新鮮感。 頭盤先有麵包配Ajvar醬(燈籠椒同茄子), 出面少有, 但呢隻3 色椒味有啲生,比較搶🫣 🍉 頭盤揀左西瓜龍丼凍湯, 好特別, 夏天咁熱好吸引! 😋好似飲緊西瓜汁咁, 但唔會好甜,有淡淡茶香。 拖羅、提子及柴魚高湯啫喱他他金杯 (+HKD 45) 好靚 🌹拖羅唔算肥, 不過配埋青紅提子🍇甜甜地 好精緻既頭盤! 湛江雞,臘腸及芥菜薯蓉,蕃茄蕃莤忌廉汁 HKD218 set lunch 講明用“廣東三大名雞”, 肉質好Juicy , 雞髀雞胸都幾厚肉, 皮煎得好香! 薯蓉都唔會求其, 加左臘腸及芥菜, 係軟滑薯蓉加番啲口感新意~ 蕃茄蕃莤忌廉汁只會低調咁為主角解膩,唔洗擔心佢係好酸個種蕃茄醬🥫和牛崩沙腩扒、燉節瓜、漬甘荀、紫米、香茅肉汁 HKD228 set lunch 西餐食崩沙腩都係第一次🤣賣相好靚! 崩沙腩煮得好淋滑, 火口剛好, 不過會有少少肥,個汁既香茅味唔算出。 紫米好煙韌😙Fusion 菜式好有心機設計,唔會係隨便煎牛扒、 魚柳既貨式~推薦!

• Zhänjiäng Chicken