2021-10-05 664 views
同老公又想食泰國菜啦,之前朋友有講過講到有一間商場上面嘅泰國菜好好食,所以今次就去試吓,預先book咗位,因為怕太多人要等位,上到去都可以即刻入座,坐低咗之後睇Menu就揀咗一個頭盤,當然係生蝦,係我嘅至愛,然後就叫咗一個冬陰功湯,一個馬拉盞通菜,一個薄餅,同埋一個咖喱炒軟殼蟹,等咗一陣之後生蝦就嚟到,入口唔差,都感覺新鮮,終於食到生蝦嘅我表示滿足,然後就嚟左冬陰功湯同埋馬拉盞炒通菜,冬陰功湯都好好飲,不過酸咗少少,但係湯料好足夠,有兩隻大蝦,兩隻大青口,而冬陰功湯亦都會比個迷你酒精爐熱住俾你慢慢飲,唔會凍哂,好有誠意,越飲越開胃,然後就輪到咖喱炒軟殼蟹同埋薄餅嚟咗啦,薄餅會俾咗一小碗醬料俾你沾嚟食,平時出邊食泰國菜嘅薄餅都唔會有呢個提供,但係佢哋有呢樣真係值得加分,因為平時我哋就一定係預咗薄餅要另外再叫一個咖喱嘅料理去配嚟食,但係佢哋可以唔需要你額外叫一個咖喱,都有配料俾你去沾薄餅食👍🏻👍🏻👍🏻非常好,但係我哋唔知道,所以都叫咗一個咖喱炒軟殼蟹,先講咗個軟殼蟹,軟殼蟹啖啖肉,比咖喱汁包圍着,好惹味,唔錯唔錯,不過軟殼蟹比較難搵,會好似尋寶咁要喺咖喱醬汁當中搵佢出嚟,至於薄餅真係好酥脆,又熱辣辣,真係值得推介,飲品我哋就叫咗一杯菠蘿特飲,一杯蜂蜜龍眼蘆薈特飲,菠蘿特飲就顧名思義菠蘿梳打咁樣,但係令一杯蜂蜜龍眼蘆薈特飲,真係估佢唔到,梳打水加咗少少蜂蜜再加左龍眼肉同蘆薈肉,出奇地真係幾好飲👍🏻👍🏻👍🏻大家都可以去試一試佢哋啲特飲,唔使成日飲凍檸茶凍奶茶或者泰式奶茶咁悶吖嘛。
2021-09-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)