2022-07-24 151 views
咁岩去開黃埔,見到呢間拉麵店好似幾好食,一於就入去試吓啦。見到鯛蜆白湯拉麵係期間限定款式就即刻order呢款。基本上揀鯛蜆白湯拉麵嘅話,餐廳已經set好咗邊隻麵,只係揀要唔要蔥同要唔要辣醬就OK。食拉麵最緊要就係湯底,湯頭非常濃郁,但又唔會話好油,一入口就食到鯛魚同埋蜆嘅鮮甜味,令人想一啖接一啖飲晒啲湯。麵嘅質地都啱啱好,唔會話好稔或者好硬。辣醬都好香,又唔算太辣。怕辣嘅朋友仲可以叫佢另上添。叉燒偏瘦,唔啱鍾意食肥叉嘅朋友。溏心蛋都好香蛋味,但我覺得太過流心,冇嗰種漿口嘅感覺。好想再嚟試吓其他款式嘅拉麵呢!
好想再嚟試吓其他款式嘅拉麵呢!
鯛魚白湯拉麵
2022-07-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
鯛魚白湯拉麵
  • 鯛蜆白湯拉麵