2019-08-28
之前喺朋友口中得知大尾督有間好有feel既餐廳🥰難得今日返完工終於有個夜晚得閒🌃邀請埋朋友黎到呢間jack's terrazza ristorante渣車入黎好方便🚘餐廳門口就有車位一去到呢間鋪頭既門面已經覺得好靚😍有戶外有室內帶狗黎都無問題🐶一坐低就有職員話星期五六日會有live band好唔好彩今日無😞今次兩個人黎到叫左個set for 2$468加10%服務費都算抵食😛今日既湯係紅湯,羅宋湯 (4/5)羅宋湯好香,好濃仲好多蔬菜料🤤配埋餐包更加夾無咁寡😽個包睇落有啲硬,不過一食落好有驚喜,外脆內軟,想食多個但唔好意思叫老闆再比多個我😋跟住就上左個salad(4/5)salad唔會太酸,上面有d脆既bacon粒,d菜好新鮮,好爽口唔會軟淋淋,水準好高🥰主菜就揀咗煙三文魚伴香辣番茄忌廉汁燴寬條麵(4.5/5)我本身就超鍾意食寬條麵,再加上個sauce好好食,好creamy,但又唔會太漏,兩個人share份量岩岩好🍽至於另一個主菜,諗咗好耐叫海鮮拼盤好定係扒錦繡大會最後都係揀咗扒餐🥩 (4.5/5)依個餐有steak,lamb ch
難得今日返完工終於有個夜晚得閒🌃
好唔好彩今日無😞
今次兩個人黎到叫左個set for 2
$468加10%服務費
都算抵食😛
今日既湯係紅湯,羅宋湯 (4/5)
羅宋湯好香,好濃仲好多蔬菜料🤤
配埋餐包更加夾無咁寡😽
跟住就上左個salad(4/5)
主菜就揀咗煙三文魚伴香辣番茄忌廉汁燴寬條麵(4.5/5)
至於另一個主菜,諗咗好耐叫海鮮拼盤好定係扒錦繡大會
最後都係揀咗扒餐🥩 (4.5/5)
依個餐有steak,lamb chop,BBQ pork ribs
一黎到就覺得擺盤好靚✨
薯菜都算鮮甜
牛扒揀左medium,好juicy又有牛味,份量好適中
本身都驚個lamb chop會好羶,點知食落完全可以接受唔會太羶,肉質好嫩易入口😎
個pork ribs有好香既BBQ醬係出面
個外皮燒到好香又唔佢太乾身
而佢嘅肉質好嫩好厚🤗
唔會得啲骨而無肉食
總括黎講都對依個set好滿意🥰
最後仲有個甜品:芝士蛋糕(4.5/5)
其實食完成個餐都開始飽,都係諗住食幾啖就算
點知估唔到咁好食!😱
個芝士蛋糕都好軟熟好香芝士味🧀