2021-03-19
喺荃灣想坐低飲杯靚咖啡,路過呢度,見到光猛乾淨企理,食物種類亦合乎我呢日嘅胃口,咁就決定入去試吓😆叫咗 $88嘅「蟹肉扁意粉」、$48嘅「意大利雜菜湯」、$43嘅 Latte Tall + Ginger😋「意大利雜菜湯」味道濃郁,好飲😋。「蟹肉扁意粉」上邊有頗多蟹肉,食一啖先,嘩!出奇地好味😋,見到有蒜片、新鮮小蕃茄🍅,仲見到有 Sun Dried Tomatoes,肯加 乾蕃茄 證明餐廳好認真👍,之後我再睇餐牌,原來仲落咗Anchovies, 需知道 Anchovies 煮完之後基本上會溶晒睇唔到,但係會令意粉加添鹹香同更加惹味😋,香港餐廳願意加 Anchovies 煮意粉,估計唔多,唔怪得呢度嘅意粉咁味美😋Ginger Latte 有濃濃嘅薑味,好正😋。食完已經飽飽,但係「蟹肉扁意粉」實在有驚喜,所以又想試吓佢嘅蛋糕🍰,咁就外賣咗$52嘅「米蘭芝士蛋糕」同埋$18嘅「意式經典牛角包」😋