2017-07-30 194 views
雖然天氣好熱,但香港人真係好鍾意打邊爐,我都唔例外。怕人多,所以決定六點就食晚飯,好彩未到晚飯時間,唔使等位,仲有卡位坐餐牌有好多款食物,選擇困難既我,最後揀左二人餐,唔使點諗之餘又可以樣樣試下一如一般火鍋店,可以自己調配醬料,呢度既員工仲幫客人倒埋豉油湯底點左牛肝菌昆布,先試一啖湯底,係清甜既味道,昆布和牛肝菌份量都唔少特尚手切牛:脂肪比例很平均,是較淋身同有牛肉味,好好味,對於兩個人黎講,份量都不少!鮮打牛丸:有咬口,但不靭。鮮打豬肉丸:較牛丸淋身,比較喜歡豬肉丸。木耳鮮蝦雲吞:一咬落去,就知佢地真係用鮮蝦,好彈牙,應該唔係一早包定既,成粒雲吞感覺好新鮮!西洋菜香菇餃:好少食西洋菜餡,估唔到咁好食,入面唔知係唔係加左馬蹄,仲脆脆地咁,好得意十分推介大家試下呢間火鍋店既餃類,好好味脆鯇片:與其他火鍋店差不多廣島蠔:應該是急凍的,但也沒有雪藏味,每人兩隻剛剛好。田園盛:入面有菇、菜、粟米、蘿蔔,其中粟米係好鮮甜忍唔住叫左兩杯特飲洛神花茶蜜:濃濃的洛神花味,而且洛神花可以清熱降火,好適合打邊爐飲。青檸梳打蜜:呢杯估唔到咁好飲,青檸味同蜜糖好夾,而且落既蜜糖份量應該都唔少,推介飲品我覺得呢

特尚手切牛

鮮打牛丸:有咬口,但不靭。
鮮打豬肉丸:較牛丸淋身,比較喜歡豬肉丸。
鮮打牛丸拼豬肉丸和木耳鮮蝦雲吞拼西洋菜香菇餃

十分推介大家試下呢間火鍋店既餃類,好好味

脆鯇片:與其他火鍋店差不多
廣島蠔:應該是急凍的,但也沒有雪藏味,每人兩隻剛剛好。
脆鯇片拼廣島蠔及台底黑椒腸配日本蟹柳

田園盛:入面有菇、菜、粟米、蘿蔔,其中粟米係好鮮甜

田園盛

忍唔住叫左兩杯特飲

青檸檬梳打蜜和洛神花蜜茶

我覺得呢個二人餐幾好,平時我地兩個人出去打邊爐,永遠有好多野食唔到,因為每碟既份量都唔少,變相唔可以叫太多款野食,但呢個餐就幾好,每樣都有d,未食到出前一丁已經飽飽地,食埋個麵就真係超飽,以呢個價錢打邊爐食到咁多款,真係值

仲有就係呢度既員工好細心同埋好有禮貌,服務態度好好,值得一讚

呢度仲有包廂,無論係三五知己或者公司聚餐都唔錯喎
2017-07-30
$395 (Dinner)
特尚手切牛
鮮打牛丸拼豬肉丸和木耳鮮蝦雲吞拼西洋菜香菇餃