2018-06-15 1014 views
平日晚餐,叫左小籠包,鱔糊湯麵,回鍋肉(sorry無影) 同埋一個三色百頁卷。整體而言,抵食、味道正路,地點算就腳,幾好招呼,如果係佐敦想食餐快靚正上海嘢,唔錯。小籠包中規中矩,皮比較厚,湯汁算多。新鮮滾熱辣,不俗。鱔糊中上,個人而言上海嘢最好食係鱔糊。呢碟鱔糊比起其他有驚喜。鱔身夠爽,銀芽份量夠,蒜香味啱啱好。個麵就好普通。個湯底似滾水多過湯。下次會叫一客鱔糊加白飯。回鍋肉有得揀牛或豬,揀左豬。味道幾好,唔會太甜太辣。配菜夠多,爽口。肉都唔吝嗇。本身想叫個菜,事頭婆推介我試三色百頁卷。係冷盤,食落小小麻油味,感覺好清新。開胃。幾特別,值得一試。環境就一般港式中餐格局,坐位偏細,乾淨企理。冷氣較涼。值得一提,免加一。性格比高。

小籠包中規中矩,皮比較厚,湯汁算多。新鮮滾熱辣,不俗。

環境就一般港式中餐格局,坐位偏細,乾淨企理。冷氣較涼。

值得一提,免加一。性格比高。