2018-08-20 122 views
來到旺角,試左呢間係朗豪坊附近的麵館。因為之前睇過一個youtuber拍既片,知道佢個門口有d隱閉,好容易會miss左,果然佢個門口位置係橫巷既一個凹位,要留d神先注意到。來到講佢既食物,麵款來講都幾多種類,好多都味聽過既名,睇來都幾有當地特色。因為想食辣既野食,就揀左下面呢款宜賓燃麵,係一款拌麵來既。由於本人唔食芽菜,所以我呢碗係走左芽菜既。辣味來講都有去到譚仔既小辣,只係我覺得醬汁好似唔夠多,加上佢既麵都大份(夠兩個人食),所以佢俾既配料好似唔夠撈曬成碗麵,變相有少少dry。另外,我同朋友又叫左個香煎蛋餃,一碟五隻,size小小,一啖入口,都幾香口。除左蛋餃,都叫左個藤椒雞扒,辣來講我覺得唔算太辣,都食到佢既藤椒味,整體來講我覺得呢塊雞扒似係加左藤椒酥炸既麥樂雞。其實佢都仲有好多地道四川(?)既小食,可以搵機會再試下。