2014-01-22 144 views
小肥其實已經好耐冇叫外賣食,今次叫都係因為自己朝早趕住返工,漏咗個飯盒喺屋企。為咗要寫食評,所以特登揀咗一間每日返工必經而自己又未試過o既「麵館皇」。XO仔好怕等,故此叫親外賣一定會預早十分鐘打電話落單,夠鐘先去自取,慳埋貼士 。細細間o既「麵館皇」,大約有四至五張四人枱,燈光較暗,地方不大吸引,好在接線生夠醒目,效率高,十分鐘內嗰麵已經準備好,小肥比完錢即閃。 小肥叫咗碗水餃雲吞刀削麵($45),湯底味道正常,冇乜特別。刀削麵份量都算多,水餃雲吞各三隻,不過因為水餃同雲吞層皮發到好脹 ,所以雖然看似好大隻,但似係食麵粉多過食餃子,加埋咁多刀削麵,感覺自己喺度食緊麵粉餐咁,食到個肚又飽又脹,結果更飯氣攻心,喺公司度狂放蚊 。除咗有效率高o既伙計只外,「麵館皇」o既食物真係未能取悅到小弟 ,下次如果要再叫外賣,個人會選擇試其他餐廳囉!

水餃雲吞刀削麵($45)

,下次如果要再叫外賣,個人會選擇試其他餐廳囉!
2014-01-16
TakeAway
$45 (Lunch)