2022-12-11
位於尖沙咀韓國街,座位寬敞,坐得幾舒服。店長店員都講韓文,有種回到韓國感覺。坐底先上四碟前菜:傳統泡菜、辣豆芽、涼拌翠玉瓜同辣醬蘿蔔。前菜應該自家醃,尤其傳統泡菜同辣醬蘿蔔,味道濃烈,配生菜包肉幾夾。🔸BBQ Lunch Set $320套餐價錢豐儉由人,最平豬肉燒烤餐 $200就有,豬牛款式都頗多,連小腸、豬皮都有。睇完成份Menu,覺得牛肉餐性價比高啲,包一款牛肉、兩個主食同兩個飲品,人均$180有找 (包埋加一!),個人覺得加多份肉,三人食都夠飽。🔸韓國烤牛肉 以火鍋方式上台,都頗大盤。旁邊放滿椰菜、蘿蔔、蔥...中間鋪上牛肉、粉絲。牛肉類似肥牛部位,以黑椒燒汁調味,食落軟腍,唔乾柴。🔸醬醃板腱肉 (跟餐 +$200)有約十片,醃過既牛肉鬆軟入味,板腱位置有彈性,肉味濃郁。🔸護心肉 (跟餐 +$140)算係豬既稀有部位,每頭豬只可切出約手掌大小。肌肉量較多又冇咩指肪,所以食落較有嚼勁。🔸拌冷麵 (辣)幾大碗,清甜冰凍既梨湯拌韓式辣醬,麵質軟彈,食落清爽消膩,最岩食完重口味燒肉後食。🔸石鍋拌飯中間有隻流心太陽蛋! 石鍋夠熱,放一陣已經起左好多飯焦,推薦記得落麻油 (台上有的)!!
🔸BBQ Lunch Set $320
🔸韓國烤牛肉
🔸醬醃板腱肉 (跟餐 +$200)
有約十片,醃過既牛肉鬆軟入味,板腱位置有彈性,肉味濃郁。
🔸護心肉 (跟餐 +$140)
🔸拌冷麵 (辣)
🔸石鍋拌飯
中間有隻流心太陽蛋! 石鍋夠熱,放一陣已經起左好多飯焦,推薦記得落麻油 (台上有的)!! 更加香。