2021-03-30
今日喺尖東收早,心情好搵間正野試下先😆路過見到呢間韓燒5點幾未開門已經有人等緊,當中重有韓國人😮即刻吸引到我地入去試🤩我地揀左$580豬牛二人套餐😋有五花肉、豬肩肉,重有兩塊牛肋骨,除左主食之外,個餐重包埋沙律、湯飯、柚子茶/雪糕👍🏻一般韓國餐廳有嘅泡菜同前菜呢度都有提供,仲會送一份韓式煎蛋餅添!除左套餐之外,我地兩隻大食積重叫左一份人蔘雞湯🤫所有野到齊之後,成張檯滿哂嘅感覺真係好正呀😂😂😂套餐嘅沙律我地揀左甜南瓜沙律,d南瓜打成蓉一個個波波咁,撈落d沙律菜度又幾好食喎👍🏻湯我地就揀左牛胸肉大醬湯,入面都幾足料,勁多塊牛肉,味道又唔會太濃太重味👍🏻而人蔘雞湯一飲落去就知煮嘅時間夠哂長,好入味,但d雞肉一d都唔韌,個湯重好甘甜好好飲,撈飯一流🤤🤤🤤呢度嘅服務好好,有正宗oppa幫你燒😍首先佢幫我地燒🐷佢一路燒我地一路打卡🤭燒好之後佢會剪開哂放埋一邊等你慢慢食,食完佢先再返黎幫你燒🐮D肉全部都燒得剛剛好,可以包生菜食,又可以夾泡菜/前菜食,唔覺唔覺一舊接一舊咁放哂入口🤭食飽飽之後嘆埋杯雪糕,解一解d燒肉味,另外一提呢度d抽風都幾好,唔洗怕食完韓燒之後成身燒肉味咁走🙊