2022-03-12 226 views
去開長沙灣順便係附近睇下有啲咩野岩食喇咁岩見到依間韓國餐廳好似CP值都幾高咁入到去個feel 有啲似係韓國咁 可能太耐冇去旅行喇 但店舖都分左兩邊 其中一一邊係高枱黎嘅 舖頭鈿鈿餐廳入面嘅種類都算多 而且價錢方面都算OK around $50-80不等我同朋友分別叫左兩個餐同小食芝心豬扒飯依個係佢地大熱菜式 個豬扒佢炸到金黃色 酥脆得黎又唔會好熱氣 豬扒入面就包住左滿滿嘅芝士 同埋佢地好貼心咁一早切開左幾舊 一夾一拉啲芝士就好似爆哂出黎咁 勁流心 佢個飯仲有啲青瓜絲同沙律醬伴飯 食完依個都幾full下看韓劇想吃的炸醬麵炸醬麵份量都幾多下 入面有大量炸醬汁料 仲有青瓜絲作為伴碟 炸醬汁料嘅用左唔少料去整 味道濃郁 食落去帶微甜 而啲醬汁十分之掛麵 卷蛋食落去有少少流質 唔會好死實 蛋香味濃
去開長沙灣順便係附近睇下有啲咩野岩食喇
咁岩見到依間韓國餐廳好似CP值都幾高咁