2022-08-09
咖啡韓食聽朋友講哩度嘅韓食都幾有韓國feel,就嚟試一試。入到去聽到店員有時傾計嘅時候係會講韓文,可能真係韓國人嚟 🤣🤣 平時見韓劇啲人食炸醬麵食得津津有味,一直都想試吓。今次就叫咗炸醬麵套餐。 -------------------------炸醬麵 $52深色嘅醬好似好濃郁,但食落冇想像中咁好味。似係一大pat加左配料蔥同蘿蔔等配料嘅醬油,同埋成碗得2,3塊豬肉片碎。麵條硬度正常。整體一般,冇話好突出。泡菜及拌菜 +$4我哋另外加左4蚊轉套餐,有泡菜同拌菜。泡菜辣度夠,幾爽脆。拌菜係涼拌大豆芽,略嫌唔夠麻油香。蜜糖牛油炸雞翼 $51蜜糖唔會太甜。炸粉唔厚,好鬆脆。雞肉夠滑。哩個好食 芒果梳打, 柚子梳打 +$16糖漿同梳打都夾,正常 👍-------------------------食物性價比唔太高,但環境係有韓國餐廳feel嘅。咖啡韓食地址🎈沙田銀城街1-2號置富第一城 ‧ 樂薈地下83-85號舖
-------------------------
炸醬麵 $52
泡菜及拌菜 +$4
蜜糖牛油炸雞翼 $51
蜜糖唔會太甜。炸粉唔厚,好鬆脆。雞肉夠滑。哩個好食
芒果梳打, 柚子梳打 +$16
糖漿同梳打都夾,正常 👍
-------------------------
食物性價比唔太高,但環境係有韓國餐廳feel嘅。
咖啡韓食
地址