2024-10-24
🐯韓式一隻雞,尖沙咀都有得食🐭 ⭐️按「更多」睇詳細食評😋懶惰二人組又食雞喇!今次黎個韓式雞!係韓式一隻雞!🐭對上一次食一隻雞係響幾年前響韓國喇,每次諗起都十分回味😋今日就去尖沙咀食返餐!《韓式雞肉火鍋 Korean Chicken Hot Pot》$368(小 Small)嘩!大大粒蒜蓉球!好吸晴!👀當然唔少得主角,雞!再配上大蔥,年糕同薯仔。基本上個湯就係滿滿既蒜味!雞肉算係滑,不過感覺未算係太入味!同之前去韓國食開既一隻雞,又好似差少少啦!❗️記得食嘅時候唔好將所有湯飲晒!因為我哋仲未食粥!《粥 Congee》$40跟住係彩蛋!火鍋食到最後,粥就係個精華!好似日式雜炊咁,將白飯放雜食完既湯底黎煮至收水至好似粥咁。麻油味香,而紅蘿蔔就帶出個粥既甜味。⚠️嗱嗱嗱!要注意呀!粥只能配韓式雞肉火鍋!可能因係其他湯底咪說比較濃或者複雜掛?!另外,啲雞同啲配料食完之後,記得通知店員,咁佢先會幫你起菜。🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟整體 ❤️食物味道算係中規中矩,想回味一下韓式味道,可黎食下。💚環境方面,裝修都比較現代,但如可以係用韓式setting,可能會更好玩😂😂😂💛服務方面,店員都主動有禮
懶惰二人組又食雞喇!今次黎個韓式雞!
嘩!大大粒蒜蓉球!好吸晴!👀
當然唔少得主角,雞!再配上大蔥,年糕同薯仔。
❗️記得食嘅時候唔好將所有湯飲晒!
因為我哋仲未食粥!
《粥 Congee》$40
跟住係彩蛋!火鍋食到最後,粥就係個精華!
好似日式雜炊咁,將白飯放雜食完既湯底黎煮至收水至好似粥咁。
麻油味香,而紅蘿蔔就帶出個粥既甜味。
⚠️嗱嗱嗱!要注意呀!粥只能配韓式雞肉火鍋!
可能因係其他湯底咪說比較濃或者複雜掛?!
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
整體
❤️食物味道算係中規中矩,想回味一下韓式味道,可黎食下。
💛服務方面,店員都主動有禮。
Rating:
懶惰鼠😻😻😻+0.5
懶惰虎 🤩🤩🤩
📍鐘路雞林辣炖雞湯元祖 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道46-48號東匯大廈地下低層
💰人均消費:$140⏰營業時間:12:00-22:30
#懶惰在香港 #lazifooday #닭한마리 #尖沙咀美食 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀韓國菜 #hkfoodie #hkfood #hkig #hongkongrestaurant #hongkongtravel #香港韓國菜 #hongkongfoodie #香港好去處 #香港打卡 #打卡餐廳 #留港消費