2016-01-29 761 views
同肥髀睇戲前食個快飯,因為時間不多,所以食個韓式快餐,去到門口要排隊,店面唔大,綠白色清爽,等5分鐘店員比咗個二人枱我哋,座位幾迫!會聽晒旁邊講嘢!坐好再去收銀處落單,排隊時已經睇定餐牌唸好,店員叫我坐在位置等就可以!食物好快到! 石鍋牛肉飯($44)雖然味道正常,亦夠熱,但估唔到配料會用茄子(真係未見過!)軟趴趴,好核突,亦無味道,加上唔喜歡嘅大豆芽,唔喜歡!牛肉較碎,而且韌!因為要同肥髀分享,所以撈時唔落韓式辣椒醬,等𢳂好落碗仔再撈辣椒醬,加番啲香味! 魷魚壽司($34)紅黑色賣相靚,魷魚煙韌,加上泡菜微辣!整體好味,係捲得略鬆!飯卷咬唔住餡料,爭啲! 凍檸茶($9)茶底唔夠濃!唔過甜! 凍梅實茶($9)梅子味道清爽,解膩一流食物之外,店員幾爽手,上菜又會提醒小心石鍋熱!快餐唔一定西式,韓式都唔錯!

石鍋牛肉飯
韓式辣椒醬
魷魚壽司
凍檸茶
凍檸茶($9)茶底唔夠濃!唔過甜!
凍梅實茶
凍梅實茶($9)梅子味道清爽,解膩一流
食物之外,店員幾爽手,上菜又會提醒小心石鍋熱!
快餐唔一定西式,韓式都唔錯!
2016-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Lunch)
韓式辣椒醬
魷魚壽司