10月天都會突然掛3號波,仲天陰陰落滂沱大雨,天氣影響心情、呢個時候最啱食tea令自己開心!行黃大仙見新café 「韓閣」裝修充滿田園風格地方又大、啲卡位裝置韓國色彩濃厚打卡最正!門口睇餐牌價錢幾抵、用埋消費券滿$300有85折,精打細算嘅我哋點會錯過食平好西機會,即刻入去食tea!二人夏之戀下午茶・鮮果牛角酥格仔餅・迷你手打牛肉漢堡 ・焦糖燉蛋 ・藍莓奶凍 ・三文魚酥盒・蟹籽大蝦海鮮撻・白汁雞酥・香脆炸雞翼・雜菜沙律* 配是日冷/熱特飲 2杯、特飲另加錢- 藍調時光 - 戀戀3.6牛乳紫薯奶(熱)> 用兩層木架盛載著各種小食擺盤可愛森林風。鹹甜點各有千秋味道okay,croiffles別具牛油香氣、酥鬆外脆內軟,淋上甜美果醬和草莓忌廉最為美味;手打牛肉mini burger啲牛肉不算太韌幾有口感;焦糖燉蛋/藍莓奶凍軟滑奶味香濃好好味;三文魚酥盒中魚的份量足調味幾好酥盒幾香;炸雞翼大大隻啖啖肉;蟹籽大蝦海鮮撻味道還好、鍾意佢用蛋沙律墊底;白汁雞酥細細件唔會漏;食咗咁多肉和酥點食返多啲沙律清一清味蕾好good> 藍調時光即係藍海洋檸檬特飲,個杯超巨型大過我塊面!藍色特飲

・鮮果牛角酥格仔餅
・香脆炸雞
・雜菜沙律
* 配是日冷/熱特飲 2杯、特飲另加錢
- 藍調時光
- 戀戀3.6牛乳紫薯奶(熱)

> 藍調時光即係藍海洋檸檬特飲,個杯超巨型大過我塊面!藍色特飲十足夢幻韓流風、味道唔錯有啲檸檬/柚子醬係底味道清新,仲有QQ蒟蒻珠珠咬下幾得意。天氣涼咗唔想飲凍嘢可以試下熱紫薯奶,有淡淡紫薯香、奶味十足飲完暖笠笠

脆香雞翼 配 特調柚子醬 (5件)

> 我哋較為大食再點多個雞翼,呢個味道唔錯!雞翼外層堅香脆肉質嫩滑,中間位煮熟唔會紅噹噹;柚子醬清甜配炸雞翼可以降熱氣味道又夾,好正

Summer Love Afternoon Tea Set for Two

▪︎Mixed Fruit Croiffle
▪︎Mini Beef Burger
▪︎Crème Brûlée
▪︎Blueberry Panna Cotta
▪︎Salmon Pastry
▪︎Crab Roe & Prawn Seafood Tart
▪︎Chicken Pastry with White Sauce
▪︎Chicken Wings
▪︎Salad

* Served with 2 Drinks (Hot/Cold)

- Ocean Blue
- Milk with Purple Potato

Crispy Chicken Wings with Special Yuzu Sauce