2020-12-11
小編成日行過K11都見到呢間🍔餐廳 一直都未有機會食到 最近聽聞佢地有新menu🔖 推出左超過15款新菜式🍽️ 除左漢堡🍔 連小食🍟同素食🥬都有 全部都令我心思思想試晒佢😂😂 而且佢地所有的牛肉漢堡🍔係100%乾式熟成牛肉🥩 即係做法可以保留番牛肉的原汁原味😋 真係望到都已經好期待🤤The Korean Burger🇰🇷🍔 ($80)呢個burger是牛肉漢堡扒🥩配以太陽蛋🍳,焦糖洋蔥🧅,自家製泡菜🌶️,車打芝士🧀及蒜香蛋黃醬 裡面充滿住好多好多小編最愛❤️的泡菜 泡菜burger真係第一次試 原來幾夾 so far都未係其他餐廳見過 好特別🤩 除左大量泡菜之外 仲有好多洋蔥 洋蔥都好入味索晒D汁 加埋漢堡扒🥩好juicy 同好有牛🐮味 好值得試👍🏻Fried Chicken Wings🍗 ($36/2pcs)炸雞全翼🍗以 (醬油,大蒜.香草,蜜糖🍯調味)再點埋以芒果🥭莎莎醬有特別既滋味 炸漿薄唔算太多粉 而且都好脆 但食唔出係以醬油,大蒜.香草,蜜糖調味過 反面芒果莎莎醬有D驚喜 一入口會食到芒果味但過多陣就到小小辣味🌶️湧上黎 所以當雞全翼🍗遇上芒果🥭莎莎醬就會被蓋過了雞🐔既味道Gril
The Korean Burger🇰🇷🍔 ($80)
Grilled Fish Salad🐟🥗 ($98)
沙律🥗共有四款,今次就揀左沙律配烤魚柳🐟,裡面有雜菜🥬,番茄🍅,果仁,牛油果🥑,面包🍞粒同埋紅莓醋,係食得出D沙律菜🥗係新鮮既而且紅莓醋酸酸甜甜 作為一個前菜的確係幾開胃既 其他配菜都正常
Salt & Pepper Crispy Squid🦑 ($38)
呢個魷魚🦑又真係好crispy 好脆但唔會好厚炸粉 而且加左檸檬汁🍋之後感覺fresh d 好似無咁熱氣 食慾即刻大增🆙 呢個又係食到停唔到口😆
💫Hints: 而家餐廳有印花獎賞計劃(e-stamp) 只要消費滿$80就可以換取印花一個 集齊印花就可以免費換到啤酒/Burger/小食 仲唔快D去❗