2016-05-02 1029 views
旺角真係好多好野食~尤其是在兆萬!呢間韓日屋上到去 已經人頭湧湧~d燒烤味亦好香~搞到好想快點叫野食 等左一陣有位, 太好了 雖然我和朋友都是大食積~但呢過份量已經好足夠了 真心希望大家唔好浪費~放題可以讓我地食到好多不同的美食,同時亦希望食客 「食幾多,叫幾多」這才是放題的真正意義~ 一開始的時候有張牛油紙鋪底大概是控油的作用吧 建議先燒肉類,之後才到蔬菜~因為肉會出油,到燒蔬菜時會冇咁乾,容易點去燒~ 燒到咁上下, 見張紙都燶燶地時, 可要求店員換左張紙佢!我地叫左好多野食呀~D肉都切得好薄, 好好燒~其實仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能盡錄~佢d雞翼都不錯, 有4種味~有辣有唔辣~~任你揀~~我比較喜歡食辣我通常都會點d菜~因為好似可以平衝返肉類ge油膩感,都冇咁飽~哈哈,純個人感覺~~~ d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!!為食既我地, 每樣都點左D~發現好多都唔錯, 特別是個蠔~~~~連埋D汁一齊燒, 簡直是Juicy!!! 記得叫呀!呢個蜆, 整得清清地~一食就食到海鮮味~不錯!加上, 蜆肉的份量亦很多~~喜歡呢個係韓式牛尾湯粉絲~~好
旺角真係好多好野食~
尤其是在兆萬!

呢間韓日屋上到去 已經人頭湧湧~
d燒烤味亦好香~搞到好想快點叫野食

等左一陣有位, 太好了

雖然我和朋友都是大食積~但呢過份量已經好足夠了
這才是放題的真正意義~

一開始的時候有張牛油紙鋪底
大概是控油的作用吧

建議先燒肉類,之後才到蔬菜~
因為肉會出油,到燒蔬菜時會冇咁乾,容易點去燒~
燒到咁上下, 見張紙都燶燶地時, 可要求店員換左張紙佢!

我地叫左好多野食呀~
D肉都切得好薄, 好好燒~
其實仲有好多肉都好好食, 如牛肉粒同牛舌~不能盡錄~
佢d雞翼都不錯, 有4種味~有辣有唔辣~~
任你揀~~我比較喜歡食辣
d炸物都好正~即叫即炸~脆卜卜~而且份量也很多!!!
為食既我地, 每樣都點左D~
發現好多都唔錯, 特別是個蠔~~~~
連埋D汁一齊燒, 簡直是Juicy!!! 記得叫呀!
呢個蜆, 整得清清地~一食就食到海鮮味~不錯!
加上, 蜆肉的份量亦很多~~喜歡
呢個係韓式牛尾湯粉絲~~好食架!
個湯煲得好入味~d粉絲又彈牙又入味~
好欣賞!!!
呢個個賣女好似小學食ge魚仔餅~~
但呢個當然更好味得多啦~哈哈~是三文魚沙律, 食落好香好滑~
叫得韓日屋, 有韓式野, 當然要有埋日式野啦~~
刺身唔洗講當然是必點的~~~
飲品也是任飲的~~我很喜歡樂天的芒果汁~而我的朋友喜歡樂天的蘆薈汁~
哈哈~總之就是好飲~
2016-04-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)