2022-08-18
食物選擇都幾多,海鮮有帶子、扇貝、芝士山蠔、蝦、魷魚等。帶子、蝦同魷魚都幾好,肉質都幾結實。最特別係咖哩魷魚鬚都有得燒😋肉類方面齊晒牛、豬、雞、羊。今晚集中食牛,有各種不同部位,自己比較鍾意牛舌,juicy 味道濃郁。西冷都唔錯,都算幾大件但唔韌,有牛味。蔬菜有金菇、南瓜、茄子…另外叫咗生菜籃,份量唔少,啲菜新鮮爽脆,加埋泡菜,自製韓式生菜包,食多幾嚿肉都唔會膩👍🏻飲品都唔少款式,除咗一般汽水盒裝茶,還有jolly shandy、乳酸飲品同蘆薈飲品。等緊海鮮既時候試咗啲熟食,味道幾好,炸物都係熱辣辣同埋唔會油立立。鍾意炸魷魚鬚,一啲都唔韌,炸衣好脆。柚子炸雞酸酸甜甜幾開胃,韓式炸餃子外皮唔硬餡料同市面急凍貨差唔多。另外,水冷麵夠凍,食落帶點酸甜,感覺清涼😌職員熱心主動問要唔要換鐵板,啲油煙都抽得快。最後食埋甜品,蜜瓜雪條,正!整體感覺幾好,上菜速度快,熟食味道唔錯。