2018-03-27 204 views
香港地食韓燒嘅地方開到成巷成市,真係梗有一間係附近,而「平昌」係香港就有兩間分店,分別係旺角同佐敦。今次係第二次到訪佐敦分店,餐廳位於莊士倫敦廣場,非常近地鐵站,晚飯時間每位都係$200左右,可以食足兩個鐘。有別於傳統韓燒餐廳,呢度係落單而唔係自己出去拎野食,咁樣就方便同朋友傾計啦。餐牌上面選擇都算多,豬肉牛肉雞肉腸仔海鮮熟食,真係咩都有得食,至於飲品,當然都係任飲架啦。飲品除左有一般汽水之外,仲有各類型嘅韓式飲品添。係我地叫嘅食物未到之前,當然係食下小食先啦,呢幾樣小食當中,我最喜歡嘅係泡菜,辣度剛剛好,越食越開胃呀。小食旁邊仲有生菜,客人喜歡嘅話可以用黎包住D肉食。熟食方面我地叫左泡菜辣湯同埋韓式炒粉絲,泡菜辣湯賣相有少少似羅宋湯,入口辣辣地,好好味。至於韓式炒粉絲就加入左唔同嘅蔬菜,食起來嘅層次真係幾豐富,無得頂啦。  燒物方面我地叫左各式各樣嘅豬肉牛肉雞肉同海鮮,全部都醃得好入味。燒雞翼方面皮脆肉嫩,味道濃郁,肉汁又香, 燒起都香噴噴。至於辣醬豚五花肉亦都唔算太肥,雞肉亦都相當嫩滑。除此之外,呢度個爐仲可以整埋爐邊蛋,雖然等候需時,但係可以無限量添,真係唔錯。呢度無論食物,環境

飲品除左有一般汽水之外,仲有各類型嘅韓式飲品添。

呢度無論食物,環境,通風系統同埋服務都唔錯,職員亦都會按需要同客人換爐,唯一美中不足嘅係只有一樣甜品提供,如果可以有多d選擇嘅話就好啦。