2023-07-28
Intro: 先前介紹左黃大仙北館最近開左韓閣同埋隔離一間主打嘅台式菜,上次就試左主食覺得唔錯,只係揀錯特飲;而呢次就決定試埋呢到嘅甜品,發覺呢到嘅甜品單叫比較貴,加多少少變套餐性值比會更高~___________________🍽 3.6 牛乳仙草芋圓大盛 💰 68原價 ($78加送特飲) ⭐️8/10✍🏻 呢個芋圓碗包括左黑糖沙冰,小珍珠,芝麻麻糬、仙草同芋泥;✍🏻 沙冰嘅黑糖味唔夠,最後溶哂時候冇乜甜品,牛奶味都唔夠;✍🏻 芋圓夠煙韌、珍珠就係平時飲開珍珠奶茶嘅珍珠;✍🏻 成個波咁嘅芋泥好大舊,味道好似好濃嘅栗子咁;✍🏻 要加分嘅係呢到嘅麻糬,外皮係凍而煙韌,內餡裡係熱辣辣又甜嘅芝麻餡。___________________🏠 嘆嘆📍 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館地下G06E-G06G號鋪⭐️ 7.5/10___________________
🍽 3.6 牛乳仙草芋圓大盛
💰 68原價 ($78加送特飲) ⭐️8/10
✍🏻 芋圓夠煙韌、珍珠就係平時飲開珍珠奶茶嘅珍珠;
✍🏻 成個波咁嘅芋泥好大舊,味道好似好濃嘅栗子咁;
🏠 嘆嘆
⭐️ 7.5/10