2022-06-30
食 #韓國菜 又想食🍗炸雞 又想食🥘石頭鍋飯 又想食🍛拌飯 仲有🍙紫菜包飯 🍲牛骨湯 🫓泡菜煎餅 🍜水冷麵 好多好多😅放心 #韓閣 @korean_loft_cafe 可以一次過滿足哂你咁多個想🤣🤣但太多選擇 次次都 #選擇困難症 發作🤦🏻♀️不過佢地最近出咗 #韓閣套餐 不但 #抵食 之餘 而且仲可以揀少好多🤣🤣🤣套餐方面💁🏻♀️D #韓式香煎原條五花腩 配 #韓閣味飯 $148仲可以揀 前菜 頭盤 仲有飲品 有甜品本身以為 #原條五花腩 會係厚切 好似燒肉咁點知原來係一片片 但一片片 反而燒得個面脆身啲 而且仲有三大片五花腩始終都係夾埋泡菜 用生菜包🥬 最match韓閣味飯🍚其實就係白飯 加咗紫菜同芝麻係面前菜方面 揀咗 #真露雞翼真露味都好入 但下次我會選擇烤雞翼唔係唔好味 只係普通咗啲😅套餐最後仲有甜品 朱古力蛋糕 🍰 呢個就真係。。。朱古力蛋糕囉(留quota食其他野啦🤫)另外再散叫咗啲想食嘅野#牛肉石鍋飯 $58呢個出色👍🏻上枱時會有枝 #甜辣醬 俾你自己撈但睇開我post 都知😅唔食得辣 所以就冇加啦除咗牛肉外 配菜仲有生蛋 紅蘿蔔絲 節瓜片 芽菜 同菠菜撈勻之後就食得😋
但太多選擇 次次都 #選擇困難症 發作🤦🏻♀️
前菜方面 揀咗 #真露雞翼
真露味都好入 但下次我會選擇烤雞翼
唔係唔好味 只係普通咗啲😅
套餐最後仲有甜品 朱古力蛋糕 🍰
呢個就真係。。。朱古力蛋糕囉
(留quota食其他野啦🤫)
另外再散叫咗啲想食嘅野
套餐或有叫單點 可加$18 選擇$32以下 #韓閣特飲
#橙汁菠蘿梳打 $32
🍊🍍呢個組合唔會有問題啦
最緊要記得要攪勻先飲🍹
唔係嘅話個底啲糖漿就。。。
不過攪勻之後 絕對冇想像中咁甜
#夢幻蝶豆花特飲 $32
本身諗住呢杯打卡會好靚
點知佢轉咗個杯🤦🏻♀️
睇個樣都知同樣要攪勻先好飲
由於未飲過蝶豆花 飲落似荔枝梳打多啲🤭
=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowkoreanfood #yellowtsuenwan #yellow荃灣 #yellow韓國菜 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter