2016-06-30
韓國炸雞其實係香港已經興左一段時間但熱潮仲未減弱,今日同好友相約食炸雞諗唔到宜家都仲要等咁耐。等左成粒鐘先入到去食野,真係餓死寶寶了蜜糖蒜蓉炸雞 $180份量多,應該有一只雞嘅份量,炸雞熱辣辣送上枱,食落去炸粉薄而炸到好鬆脆,雞肉肉質好嫩滑仲保持到有肉汁,炸雞同蒜蓉蜜糖撈埋一齊食甜甜辣辣咁好match,正呀芝士雞蛋卷 $120切開入面d芝士好多,終於明白芝士夠多夠熱先自自然可以做到拉絲既感覺,雞蛋卷亦唔會over cook,食落好fresh好新鮮,芝士同雞蛋嘅比例好夾,食多幾舊都唔會好膩今次掛住食嘢唔記得咗影個Menu所以唔記得呢個叫乜名不過一定要同大家提提呢個肉柳,雖然食落好有肉香味但係好感太過林,林到完全冇晒口感。我自己就覺得遜色左少少黎得呢度食炸雞點少得飲啤酒,呢個啤酒入面有加到燒酒成份,但唔會有刺喉嚨嘅感覺,比較易入口。李家炸雞嘅水準真係好出色下次會在試下其他口味,同朋友一齊嚟食炸雞飲啤酒就最好不過
但熱潮仲未減弱,今日同好友相約食炸雞
切開入面d芝士好多,終於明白芝士夠多夠熱先自自然可以做到拉絲既感覺,雞蛋卷亦唔會over cook,食落好fresh好新鮮,芝士同雞蛋嘅比例好夾,食多幾舊都唔會好膩 今次掛住食嘢唔記得咗影個Menu所以唔記得呢個叫乜名不過一定要同大家提提呢個肉柳,雖然食落好有肉香味但係好感太過林,林到完全冇晒口感。我自己就覺得遜色左少少 黎得呢度食 炸雞點少得飲啤酒,呢個啤酒入面有加到燒酒成份,但唔會有刺喉嚨嘅感覺,比較易入口。