2016-05-28 980 views
最近韓風咁hit,睇太陽的後裔睇到我入晒腦,出黎搵食都要食韓野! 今次黎尖沙咀韓食街先!因為食brunch都三四點,店面無乜人,寬敞又舒服,得我地幾個最嘈! 其實個裝修都幾有格調呀!樓底又夠高,空間感不錯! 前菜小食如果多D就好啦! 不過我地叫左好多野食,都無問有無得refill。韓菜中大愛炆牛肋骨,呢度炆得又夠稔又入味,仲有幾件年糕,都好入味又juicy,正! 初次試食韓式冷麵,比想像中好味喎! 雖然有冰水係度,但唔係淡而無味,相反D都好有味,仲有少少配菜(半隻雞蛋同牛"月展"),配合佢都質煙煙unun,好味 人蔘雞湯必點,呢度好大兜,四個人一人都有差不多一大碗,不過就略嫌少D人蔘味,但個湯都幾好飲 海鮮煎餅驚喜地好味,新鮮熱辣整起,餡料十足!餅底又唔會太厚,又香又好味! 韓式豬手係我另一至愛菜式,呢邊既豬手略嫌稔得滯,肥肉同瘦肉直接自行分開,結果我地大部分都只係食瘦肉。 傾下講下都坐左好耐,坐到人地店員都係度食飯準備下場。 呢個鐘數隔離有D店直接落場唔做生意,呢間係其中一間照做,如果遇著尷尬時間都可以係一個好選擇呀! 大概夜晚黎會有好多人排隊掛。
其實個裝修都幾有格調呀!樓底又夠高,空間感不錯!
前菜小食如果多D就好啦!
不過我地叫左好多野食,都無問有無得refill。
初次試食韓式冷麵,比想像中好味喎!

傾下講下都坐左好耐,坐到人地店員都係度食飯準備下場。
大概夜晚黎會有好多人排隊掛。
2016-04-23
$150 (Lunch)