2017-09-11 290 views
記得之前同家人去首爾旅行時,去過一間連鎖韓食店,入面啲野食好好味👍🏻,而且仲有高大靚仔侍應生😍所以一食完就即刻拎張食店既咭片放入銀包做留念~🤣好啦好啦~ 某年某月某日,同朋友喺香港食韓餐,打開個menu,似曾相識......係呀!就係呢間!原來係School Food! 香港宜家愈開愈多間👍🏻👍🏻👍🏻 香港School Food冇韓國既咁多菜式選擇,而且價錢貴啲,但係味道仍然一流!今次已經第N次喺沙田新城市廣場既School Food開餐~ 4個人叫左6個菜式,500元有找。呢個叫「烏卒卒」嘅壽司都幾好味喎!分量少少,用來做前菜啱啱好😊「廚師卡邦尼年糕」,呢個係我覺得全晚最好味嘅👍🏻👍🏻👍🏻 呢個執汁一啲都唔漏喉,唔會食一兩啖就唔想食。鍾意食卡邦尼汁嘅朋友就梗加唔會失望「大蔥脆脆炸雞」,熱辣辣,香口,一啲都唔油,雞肉嫩滑。「濃香松露韓意」—— 呢個餸菜同卡邦尼年糕好味道好相似,所以都係好味道,而且仲有松露嘅香味添!輪到呢個「五湖四海繪飯」~嘩!估唔到咁辣~本身佢個番茄醬味道唔錯架,可怕太過辣了,有啲浪費🙄最後,叫多個壽司埋尾 ——「紳士先生」。相比「烏卒卒」,呢個冇咁啱我口味,因為我覺

「大蔥脆脆炸雞」,熱辣辣,香口,一啲都唔油,雞肉嫩滑。

最後,叫多個壽司埋尾 ——「紳士先生」。相比「烏卒卒」,呢個冇咁啱我口味,因為我覺得個芝士味太濃啦(純粹個人口味喜好)😬

整體而言,環境、味道都好好,服務還可以~ 今次我係平日來食晚餐,唔算多人,唔駛等位👏 但係,星期六日長期都好多人排隊。