2019-05-28 117 views
琴日同男朋友去左位於大角咀嘅Lost Stars Livehouse Bar & Eatery,係奧運站行過去大約10-15分鐘,餐廳位置係地下,所以好容易搵到.餐廳夜晚時間係會有liveband,雖然琴日晏就無,但播嘅Jazz Music都好正,好有情調,適合情侶拍拖/閨蜜聚會🥰.我地叫左個Afternoon Tea Set同一個Lunch Set先講Afternoon Tea Set,收費係$328 (需加一) ,Menu for 2, 有六款小食+一個可以二揀一嘅前菜。前菜可以係TETE DE MOINE 半硬芝士同義大利布袋芝士配天然蜂巢蜜當中二揀一,我揀左後者,因為本身好鍾意食蜂蜜果然無揀錯!甜甜嘅蜂巢蜜同金寶碎,配上香濃芝士,最後用提子嘅微酸中和解膩,真心好正六款小食入面有三款咸點三款甜點(跟據季節供應,詳情可參考餐牌),我最鍾意係車打芝士薯球同核桃朱古力蛋糕carrot cake同馬茲卡彭芝士小點就唔係好啱我口味飲品方面除左普通咖啡/茶,有得揀草莓/藍莓yogurt,幾新鮮,如果yogurt再甜多少少就更加好到lunch set,我地揀左慢煮澳洲西冷,十分推薦呢個,個牛扒

Afternoon  Tea  Set

布袋芝士配天然蜂巢蜜

carrot cake同馬茲卡彭芝士小點就唔係好啱我口味

草莓/藍莓乳酪

到lunch set,我地揀左慢煮澳洲西冷,十分推薦呢個,個牛扒煎得好juicy好香,薯粒都好食,清左碟

慢煮澳洲西冷

整體黎講,我好滿意呢餐,大家想搵個地方慶祝聚會,可以黎呢度試下
2019-05-26
$200 (Tea)
Afternoon  Tea  Set
布袋芝士配天然蜂巢蜜
慢煮澳洲西冷
  • Lost  Stars  Afternoon  Tea  Set