2020-04-28 74 views
今日休息,唔想出到出面食日本野,見到頌富商場有間新開既日本餐廳,就同朋友去試下,一人點左個午市套餐,再加左壽司,卷物,大家都好滿意,事不宜遲,去圖!首先黎到既係海膽壽司,食海膽壽司最怕三件事:一,海膽有怪味, 二,壽司飯唔正常(太熱/太凍/太硬/太酸),三,紫菜唔脆而天鳥既 海膽壽司完全無任何一個問題,超高質!套餐的菜蒸蛋,蛋夠細滑又夠香,配上香菇,粟米,雞肉,令到蒸蛋甜得黎又有不同層次既鮮味,同樣高質!和牛串燒,大大粒,絕無戲場,就咁食可能會覺得有d咸,所以可以加小小配料先食,一串三粒大大舊,抵食!牛油果軟殼蟹卷,外層有一塊牛油味解去炸軟殼蟹既油味,但又唔會遮住軟殼蟹本身既味道,舊舊都好足料,超抵食!海膽吞拿魚七色丼飯,超級多魚生,而且舊舊厚切,仲要舊舊都咁新鮮,小小雪味或者"霉"既感覺都無,超抵食,鍾意食魚生既朋友一定要試下!超厚切,無吹水!埋單同朋友一人200蚊,剛剛好,下次一定再來!
而天鳥既 海膽壽司完全無任何一個問題,超高質!

超厚切,無吹水!

埋單同朋友一人200蚊,剛剛好,下次一定再來!
2020-04-28
  • 海膽吞拿魚七色丼飯