2023-06-04 1049 views
《Passion》📍HKUST 依間西餐廳係大學黎講都算有啲貴~但睇返出面嘅價錢都算平( ̄∇ ̄)所以作為UST學生,Meow小編點都要光顧下( ´▽`)💜蜆肉長通粉🥢 💰$49跟餐附送:熱咖啡($0) + 餐包首先,蜆肉食落唔會有沙,肉質都尚算新鮮^ ^而長通粉煮得偏向硬身一點,食落幾有咬口,在配埋一點溶了的芝士粉點綴也不錯(^.^)(但調味作用不大)~另外,配料上也加入青椒🫑餐包食後感- 每一個餐也會附送一個細型的餐包~他咬落比較硬身和乾,沒有太多的味道,食落有點像法式長條包🥖的質感幸福指數:😻😻😻/5💜香辣肉腸扁意粉🥢 💰$58跟餐附送:粟米忌廉湯($0) + 餐包依款主菜係小編朋友叫的,而Meow小編係完全唔食得辣🥺所以一試就覺得好辣(>﹏<)但都食到意粉🍝是煮得軟硬適中~如果食得辣嘅人或者會鐘意依道菜式~幸福指數:😻😻/5-Meow小編本身好鍾意食粟米🌽同飲忌廉湯,但係本身唔知道可以免費配是日餐湯( ・᷄ὢ・᷅ )所以冇轉到🙈小編試飲左後覺得唔錯,佢煮得幾”杰”身濃郁,唔會淡淡的~發揮到忌廉湯應有的水準(^^)~幸福指數:😻😻😻/5*沒有加一服務費Yumyum舔舔脷
《Passion》📍HKUST

環境指數:🧸🧸🧸🧸/6
服務指數:🧸🧸🧸🧸/6
性價比指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6
回頭指數:🧸🧸🧸🧸🧸/6

(滿分為🧸🧸🧸🧸🧸🧸)

以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考( ´▽`)

Ig account: meowww_trips
蜆肉長通粉