2023-12-07
放工來到牛之鍋打邊爐,估唔到新推出了鰻魚放題。當然要一試啦。新鮮鰻魚被大廚輕輕炸過,肉質爽滑彈牙,配上秘製醬汁,令人忍唔住一啖接一啖,彷彿置身東京的鰻魚名店,幸好今次是放題,我追加了三碟鰻魚呢。雪花牛小排油脂均勻,不要忘了最佳涮涮時間是5秒哦。澳洲牛肩胛肉眼新鮮肥美。澳洲手切牛肉肉質鮮嫩可口。M5和牛,入口即溶。刺身有多款選擇,當然有我最喜愛的三文魚,大大隻又彈牙的牡丹蝦,甜蝦北寄貝魷魚帶子等都係不能錯過。這家店的火鍋海鮮居然有大大隻的新鮮鮑魚,嫩滑新鮮花膠,連海蝦都有筷子那麼長,真令人驚喜萬分。不得不提這家店的甜品真令我感到意外,大大杯的抹茶巴菲杯和榴槤巴菲杯絕對是坊間甜品店的水準之上,在外面賣$70至$80一杯也是平常,在這裏竟然是放題的餐點,無限量供應。放題竟然有芒果棉花冰,清淡嘅芒果香為豐盛嘅一餐畫上完美嘅句號,想不到這個甜品亦有甜品店的水準,我真攪不清此刻身在放題店定甜品店。這間店無論係肉類,海鮮,定還是甜品都太給力,絕對可以回頭。
這間店無論係肉類,海鮮,定還是甜品都太給力,絕對可以回頭。