2016-06-07
總係覺得美孚冇乜特別嘅cafe,呢一日褀袍話搵到呢間,所以就試試穿過街市,眼前有一間歐洲feel嘅小木屋,如果冬天坐出面都應該不錯喎!門口仲要有個真係有雀仔嘅雀籠!有趣.... 入到去第一個感覺似歐洲雪山上面嗰啲木屋仔,有好多狼嘅裝飾,雖然座位不多,但整體舒服蘑菇湯用新鮮蘑菇打成,會有啲好細微嘅蘑菇粒,口感不錯;不過個湯稀咗啲,如果杰身返啲會更加好;但非常非常鹹,鹹到我懷疑成樽鹽跌咗落去😣日本帆立貝蟹柳意粉presentation唔靚,似係亂咁炒埋一碟;帆立貝縮到幾細粒,不過都搵到大概有6粒,鮮味欠奉㗎喇,不過幾有口感嘅;蟹柳切到好幼細,差唔多食唔出;意粉非常乾身,軟硬適中又有少少al dente,都不錯Mocha有個好靚嘅小熊拉花,朱古力味適中,咖啡味道幾濃郁,應該夠我撐到今晚.....我欣賞呢度夠彈性,配菜可以選擇薯格或其它相同價值嘅食物。但$90一個lunch,食物唔係特別出色,性價比唔高,試過就算
穿過街市,眼前有一間歐洲feel嘅小木屋,如果冬天坐出面都應該不錯喎!門口仲要有個真係有雀仔嘅雀籠!有趣.... 入到去第一個感覺似歐洲雪山上面嗰啲木屋仔,有好多狼嘅裝飾,雖然座位不多,但整體舒服 蘑菇湯