2008-12-29 10 views
自從上星期三試過呢度既咖哩之後,真係好似上左癮咁.... 今晚又同媽咪黎 encore~今晚較上次叫多左碟蔬菜,事關9點半左右啫,可以慢慢食,唔怕阻住老板收工丫嘛~雜錦拼盤﹕保持到水準,串燒、春卷依然係熱辣辣~ 但d醬....點解無左上次果d 泰式醬既﹖﹖換來既係 疑似沙律醬....但好麻麻... 好彩問一問老板,佢即刻攞返碟我同媽咪都喜愛既 泰式辣醬 用呢d黎蘸春卷,真係好食好多丫~馬來西亞咖哩豬扒 配 飯﹕呢款咖哩係媽指定要order既,因為自佢上次食過後,佢對這念念不忘喎 kakakaka~~~ 老實說,呢款咖哩確又係幾香及辣得惹味既~椰汁雞 配 飯﹕上次試左大辣既巴基斯坦咖哩雞,所以今次就試下d無咁辣既椰汁雞 唔好以為椰汁雞唔辣呀.....佢只不過比起其他開宗名義係咖哩既無咁辣咋~ 食落去都係有d辣架!! 但我覺得,呢款應該岩果d唔食得辣,但又想食下辣辣地既人~ 事關佢除左有少少辣之外,最多既就係椰汁味,香香地、辣辣地,都唔錯架~ 用黎撈飯就簡直係一流呀!!!馬拉盞炒雜菜﹕幾惹味既一碟炒菜,咩菜都有d,岩哂喜歡食蔬菜既媽咪同我 咸魚茸炒西生菜﹕呢款係老闆介紹既,佢話咁樣炒d西生
自從上星期三試過呢度既咖哩之後,真係好似上左癮咁....
今晚又同媽咪黎 encore~

雜錦拼盤﹕保持到水準,串燒、春卷依然係熱辣辣~
用呢d黎蘸春卷,真係好食好多丫~

咸魚茸炒西生菜﹕呢款係老闆介紹既,佢話咁樣炒d西生菜都幾惹味個喎~ 但係...唔係話呢款菜唔惹味,但我同媽咪都麻麻地食西生菜...所以就只係在唔想浪費既情況下食埋佢咋

青檸賓(媽咪的)、青檸薏米水(我的)﹕媽咪試新野,佢話估唔到青檸配利賓納既效果都唔錯喎
而我的青檸薏米水比起上一次就少左dd薏米啦....
但味道就無變,一樣咁好飲~

今次同上次比,叫多左一款菜,所以埋單就要多俾幾十元,今餐二百八十元有找~
  • 椰汁雞、馬拉盞炒雜菜、雜錦拼盤