2021-10-10
已經唔記得食過第幾次嘅烤魚,呢間係我食過最好食嘅烤魚店。價錢公道,抵食,而且仲冇加一服務費今日我三人同行去食烤魚,揀咗麻辣大辣鉗魚(小邊)。魚肉好滑,小邊係細少少,但無左條大骨,食落開心好多,麻辣味好香,食落辣味就冇咩,但好重口味,偏咸,岩哂食濃味既我,越煮味道越鹹湯底好入味仲叫左幾款餸,有豬紅,好滑嫩,超好味,不過吾算好入味,本身無醃製過。但要注意食烤魚湯的水位係好矮,叫豬紅、丸類最好分開半邊去煮熟,吾好食到肚痛田雞切到好細件,睇落多,但其實分量不算好多,好似得2-3隻左右。肉質係粗糙,吾滑,應該係吾夠新鮮?可能少人叫掛,我都吾太清楚,不過就無下次啦田雞肥牛分量都一般,口感還好接受,不過不失,但$60比出面既肥牛係抵食既都鵝腸係朋友至愛,佢話切法有d怪,但食落口係爽口好味既,不過滾幾秒好啦,太耐會縮到吾見左,同埋好難咬開食,幾十蚊係抵食呀總結:我都係為個麻辣湯底同埋條烤魚黎,我食烤魚食豬紅都夠飽其實烤魚鉗魚口感好滑,味道入味,讚,價錢同出面差唔多,但餸菜就普遍平過出面店啦,仲要吾加一服務費,係抵食3個人食左400幾蚊,無限時,慢慢傾慢慢食都得店員仲好好人成日問你加吾加湯,湯底係有味嘅
3個人食左400幾蚊,無限時,慢慢傾慢慢食都得店員仲好好人成日問你加吾加湯,湯底係有味嘅湯底唔係清水,呢點都值得一讚,所以越煮越入味,到最後有啲鹹添
幫襯咗佢都三至四年,但唔係話非常近,所以可能一年食兩至三次啦