2023-03-26 459 views
夜晚落樓下稻香食飯,拎咗枱号行入去,啲侍應個個企晒係到都唔識過黎帶枱,要個客自己係到搵。一行七人坐底先叫咗五個餸(最後叫咗七個餸+一蚊雞),然後叫咗個一蚊雞,個部長語氣好差咁話,今一無一蚊雞賣38蚊,我地都知你六日賣38蚊,咁佢個餐牌寫個餸名係一蚊雞丫嘛,我唔係講一蚊雞咁點講?一係你轉餐牌寫38蚊雞,咁我未叫38蚊雞囉,而家都只係叫得佢一隻雞,又唔係叫晒一蚊雞無叫送係到坐。後尾黎咗隻雞,原隻上,放底咗把普通交剪,唔緊要38蚊都預佢無服務,但係把交剪係剪唔到骨,我好聲好氣問呀姐有無剪骨交剪,佢好不屑咁話無,係得呢啲,我話都剪唔到咁叫啲客點剪,佢話我點知你點剪,之後就走咗,啲態度差到咁。叫咗乳鴿又係成隻上,唔通內地茶樓啲客興好似野人咁成隻食嘅?唔怪得星期六晚市都無乜人,呢間大陸茶樓真係快啲摺埋比下手啦。

叫咗乳鴿又係成隻上,唔通內地茶樓啲客興好似野人咁成隻食嘅?

2023-03-25
Type of Meal