2018-05-14 132 views
今晚約左舊hallmate食飯,大家都話不如食日本野清清地無咁油膩!我地book左枱,黎到既時候已經8:45,但依然座無虛席!餐廳既裝修充滿日本風情燈光柔和,餐枱上有幾個小牌子寫住唔同嘅魚名!意想不到的係餐廳有好多唔同既日本料理,由於選擇太多😅我地睇左一陣餐牌先決定好食咩!最後我哋叫咗龍蝦沙律,芝麻雞翼,原條依左目刺身活赤背刺身😳幾串串燒同豚肉紙火鍋🐷龍蝦沙律既菜好新鮮,入面仲有好多番茄同粟米,龍蝦同飛魚子份量一d唔小,啖啖都食到彈牙既龍蝦🤭🤭飛魚子仲勁卜卜脆!芝麻雞翼炸得熱烘烘,外脆內軟,又唔會覺得油,而雞翼面上面既芝麻燒得好香!登登登登!原條伊左目刺身同活赤背刺身!店員推介既伊左目,呢碟刺身拼盤擺得勁靚,令人賞心悅目!魚肉細緻嫩滑,魚味甘甜,一的雪味都無!輕點醬油已經提昇魚既鮮味。 活赤背刺身就好新鮮好爽口呀!仲食到啖啖海水味😋跟住就係串燒,我地叫左燒廣島蠔,燒雞軟骨同燒日本小番薯🍠 廣島蠔好香蠔味,又唔會燒得太乾!正因為朋友唔食牛,所以就叫左呢個豚肉紙火鍋,紙火鍋具有吸附油膩與去雜質的作用,所以湯喝起來非常清甜!豚肉雖然略肥,但食落覺得爽口的!整體來說,如果想靜靜地同朋友傾下計食

龍蝦沙律

芝麻雞翼

活魚刺身

整體來說,如果想靜靜地同朋友傾下計食個靚飯,呢道會係一個好地方呢!😋
龍蝦沙律
芝麻雞翼