2022-05-04 24 views
🚩大灰熊廚房繼上一個post屋企人話好耐未去過將軍澳,見觀塘同將軍澳咁近就同佢行吓啦!經過依間餐廳見到餐廳名咁得意,又諗住試吓佢啦!〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈西湖牛肉羹 今次應該係咁大個女第一次食呢個湯,湯羹入面有大量嘅豆腐同埋牛肉碎,仲有芫荽!味道清甜,份量都好多飲完都飽咗一大半🌈豉椒蒸排骨睇圖都知排骨份量好多,而且肉係偏瘦嘅,唔會淡淡肥膏!個底墊咗好多豆卜吸晒啲豉椒汁😆佢嘅擺盤都好靚,一個月亮形嘅碟🌙呢個嘅口味就會重返少少,一定要送飯呀!🌈時菜炒牛肉平時唔食菜心嘅我,今日都食咗一大半😆炒得好有鑊氣,好惹味!牛肉份量都俾得好多,而且又唔韌,推薦推薦〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🚩大灰熊廚房
🌈西湖牛肉羹

🌈豉椒蒸排骨

🌈時菜炒牛肉

2022-05-04
$90 (Lunch)