第一次嚟呢到食飯,見到餐廳對住個海,環境幾正,first impression 唔錯。但從落order開始感到招呼唔掂,負責take order個位叔叔對d客人好唔客氣:好似初頭只係問佢主菜可唔可以跟飯,佢好唔耐煩咁答得,語氣好似話你好白痴咁;到最尾問佢咖啡係咪d奶另上,佢又非常晦氣咁答人;重有放餐具個陣幾乎係揼落枱面;重以為自己幫襯緊茶餐廳,咁嘅招呼係呢d地方絕對唔合格。講完招呼,講返d食物,叫咗個set lunch ,主菜食雞胸($85)。麵包先端上來,外面微脆裡面軟熟,有麥香,點上油醋好正。然後上咗個頭盤,我要咗個莧菜卷,個汁係芝士汁,雖然平時唔鐘意芝士,但呢個菜都覺得ok,味道唔係太膩,而配上清爽嘅莧菜剛好。主菜係扒雞胸,雞胸唔覺太老或者好柴皮,個汁幾香令本來冇乜味嘅雞肉味道變得豐富一d。甜品係生果,都ok啦。咖啡就一般。總括呢到食品幾好,環境正,而價錢亦算唔貴;可惜差在招呼,希望可以改善。

2009-05-07
$95 (Lunch)